الجمبري المشوي بالكمون والثوم ، كيفية تحضير الجمبري Almastba.com_1441100315_416


المقادير :-



جمبرى بقشره - فلفل رومي
كسبره خضراء - شبت - ثوم
دقيق - كمون - شطه - ملح وفلفل


طريقه تحضير الجمبرى المشوى بقشره :-



ينظف الجمبري جيدا بشقه من الظهر وخروج عرق الرمل منه والتأكد من نظافته جيدا يفرم الفلفل والكسبره والشبت والثوم ويتبل بالملح والفلفل والبهارات وينقع به الجمبرى لمده لا تقل عن ساعتين يرفع الجمبرى من التتبيله ويشوى علي جريل او صاج ان لم يوجد جريل وبعدها يرص في صاج ويرش بقليل من التتبيله السابقه ويدخل الفرن لدقائق ويقدم