كيفية - جلاش بالسوسيس خطير وتحفه ، كيفية عمل جلاش بالمشروم Almastba.com_1441105212_710
المدة حوالي ساعة
الصعوبة متوسطة
عدد اﻷفراد 4 - 7

طبق جانبى من الطبخ العالمى مطهوّ في الفرن


المكونات



  • ٤ اصابع سوسيس مقطعة
  • ٢ كوب مشروم
  • ٦ بيضات
  • ٣ ملعقة كبيرة لبن
  • ٢ كوب طماطم مقطعة
  • ١ كوب جبنة مبشورة
  • ٢ ملعقة شاي بابريكا
  • ١ كوب بصل اخضر مقطع
  • ١ علبة جلاش
  • زيت



طريقة عمل طريقة عمل الجلاش بالمشروم و السوسيس


[list="list-style-type: decimal"]
[*]تسخن الفرن علي ١٨٠ درجة وتدهن صينية بالزيت
[*]نضع نصف كمية الجلاش مع دهن كل طبقة بالزيت
[*]يحمر السوسيس و المشروم في زيت في مقلاة مسطحة و يسكب فوق الجلاش و يوزع جيدا
[*]يخفق ٤ من البيض و اللبن و الملح و الفلفل و البابريكا
[*]يسكب فوق المشروم و السوسيس و تضاف الطماطم
[*]ثم تعاد خطوات طبقات الجلاش
[*]و نخفق بيضتين للوجه و تدخل الصينية الفرن نصف ساعة
[*]تقدم ساخنة
[*]ملحوظة : يمكن الاستغناء عن الجلاش بزيادة عدد البيض الي ٨ و تصبح عجة
[/list]