المدة حوالي ساعة
الصعوبة متوسطة
عدد اﻷفراد 4 - 7
طبق جانبى من الطبخ العالمى مطهوّ في الفرن
المكونات
- ٤ اصابع سوسيس مقطعة
- ٢ كوب مشروم
- ٦ بيضات
- ٣ ملعقة كبيرة لبن
- ٢ كوب طماطم مقطعة
- ١ كوب جبنة مبشورة
- ٢ ملعقة شاي بابريكا
- ١ كوب بصل اخضر مقطع
- ١ علبة جلاش
- زيت
طريقة عمل طريقة عمل الجلاش بالمشروم و السوسيس
[list="list-style-type: decimal"]
[*]تسخن الفرن علي ١٨٠ درجة وتدهن صينية بالزيت
[*]نضع نصف كمية الجلاش مع دهن كل طبقة بالزيت
[*]يحمر السوسيس و المشروم في زيت في مقلاة مسطحة و يسكب فوق الجلاش و يوزع جيدا
[*]يخفق ٤ من البيض و اللبن و الملح و الفلفل و البابريكا
[*]يسكب فوق المشروم و السوسيس و تضاف الطماطم
[*]ثم تعاد خطوات طبقات الجلاش
[*]و نخفق بيضتين للوجه و تدخل الصينية الفرن نصف ساعة
[*]تقدم ساخنة
[*]ملحوظة : يمكن الاستغناء عن الجلاش بزيادة عدد البيض الي ٨ و تصبح عجة
[/list]