طريقة عمل العكاوي ، طاجن عكاوي باسهل الطرق
إيه هى العكاوي
سؤال كتير بيسألوه ومايعرفوش دى عبارة عن إيه
العكاوي هو ديل الجاموسة ولحمها من أطعم أنواع اللحوم
مقادير طاجن العكاوي بالبصل والبطاطس
1 كيلو من لحم العكاوي.
بصل صغير الحجم مقشر بدون تقطيع.
ثوم صحيح مدقوق.
فلفل رومى أخضر أو فلفل حار حسب الرغبة.
طماطم مقطعه مكعبات متوسطة الحجم.
ملح وفلفل.
حبهان وورق لورا.
مستكة.
بطاطس مقطعه مكعبات.
سمن.
طريقة عمل طاجن العكاوي بالبصل والبطاطس
فى إناء على النار نضع ملعقة كبيرة من السمن ونسيح فيها فصين المستكة .
نضع العكاوى ونشوحها فى السمن حتى يتغير لونها.
نضع البصل والثوم مع العكاوى ونشوحها حتى يذبل .
نضيف الفلفل الحار أو الفلفل الرومى ونقلبه مع العكاوي.
نتبلها بالملح والفلفل والحبهان وورق اللورا.
نضيف الطماطم ونقلبها مع باقى المقادير.
نتركها تغلى وتستوى ونضيف قليل من الماء بالتدريج كلما جفت.
بعد أن تستوى العكاوى تماما نضيف البطاطس ونتركها تغلى وتستوى معها.
نضع المقادير كلها فى طاجن فرن ونضعها فى الفرن الساخن على درجة حرارة 200 درجة مئوية حتى تشمع.
ممكن نشغل الشوايه علشان تديها وش تحمير ويعطيكم العافيه